Izleti z muzejskim vlakom


Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI

Ob 8:58 bo muzejski vlak odpeljal z Jesenic mimo Bleda, Bohinjske Bistrice, Mosta na Soči in Kanala do končne postaje Nova Gorica, kamor bo prispel ob 11:59.

Za ljubitelje vožnje z vlakom bo ta dve uri dolga vožnja po Bohinjski progi prav gotovo nepozabno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske in grape, vožnja skozi predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6327 m… Vsekakor pripravimo fotoaparate in kamere. Na vlaku nas bodo spremljali vodniki in animatorji, ki bodo poskrbeli za dobro vzdušje in nam postregli z informacijami o vlaku in progi, po kateri se bomo peljali. V sestavi vlaka je tudi bife vagon, kjer se bomo lahko okrepčali.

Izstopimo lahko na vseh navedenih postajah in si organiziramo dan po svojih željah. Nekaj predlogov za izlete je navedenih na naši spletni strani in na spletnih straneh naših partnerjev.

Tiste, ki bi zanimivosti ob progi raje raziskali v spremstvu vodnikov, pa vabimo, da se nam pridružite na enem od organiziranih izletov.

Ob 16:35 se bo muzejski vlak iz Nove Gorice po isti progi vračal proti Jesenicam.


ODHODI 2018

MAJ

05.*, 12., 19.*

 

JUNIJ

 02.*, 09., 16.*, 23.*, 30.  

 

JULIJ

 07.*, 21.

 

AVGUST 

11., 18.*

 

SEPTEMBER

08., 15., 22.*, 29. 

 

OKTOBER 

 06., 13.*, 27.

 

 NOVEMBER

03.

 

 *Rezervacije za označene termine, bodo na voljo od 15. marca 2018.

REZERVIRAJ ZDAJ


VOZNI RED

 Prihod Odhod ŽELEZNIŠKA POSTAJA Prihod Odhod 
- 08:58 Jesenice 19:53 -
09:12 09:22 Bled Jezero 19:21 19:37
09:43 09:45 Boh. Bistrica 18:22 19:00
10:36 11:05 Most na Soči 17:28 17:32
11:18 11:30 Kanal 17:00 17:01
11:59 - Nova Gorica - 16:35

 

IZLETI

1. Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI

2. Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI IN IZLET V GORIŠKA BRDA


ZEMLJEVID

 


CENIK

1. Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI
 
Odrasli: 41€
6-12 let: 25€
0-6 let: brezplačno*
   
2. Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI IN IZLET V GORIŠKA BRDA  
Odrasli: 75€
6-12 let: 39€
0-6 let: brezplačno*

* V spremstvu ene odrasle osebe. Brez kosila.


POSEBNI DOGODKI

Muzejski vlak ni samo vlak za prevoz potnikov, ampak tudi prostor, kjer je možno organizirati različne posebne dogodke - od porok, do poslovnih srečanj in predstavitev.
Za skupine organiziramo po želji posebne programe v okviru rednih voženj ali pa tudi vožnje izven razpisanih datumov.


TRANSALPINA - BOHINJSKA ŽELEZNICA

Pot nas bo vodila po delu Transalpine – Bohinjski progi, ki je leta 1906 povezala osrednjo Evropo z jadranskim delom Avstro-Ogrske monarhije, še posebej s tržaškim pristaniščem. Ime Transalpina označuje železniško progo od Češke na severu do Trsta na jugu. Progo je otvoril sam cesar Franc Ferdinand. Gradnja proge s številnimi predori, mostovi in viadukti, je bila za tedanje razmere izjemen gradbeni dosežek, še posebej del, ki vodi skozi Julijske Alpe. Krize v prejšnjem stoletju so Transalpini odvzele vlogo pomembne trgovske proge. V zadnjem času pa ponovno postaja pomembna, predvsem kot turistična povezava med Italijo, Slovenijo in Avstrijo.

Panorama ob Bohinjski progi: odhod vlaka z Jesenic, mesta, ki ima bogato železarsko tradicijo. Na poti od Jesenic do Bleda bomo lahko za hip uzrli lepo urejeno pot v slikoviti soteski Vintgar, ki jo je skozi skalovje urezala reka Radovna. Na naši levi strani se nam bo kmalu nato odprl pogled na Blejsko jezero - biser slovenskega turizma. Nad jezerom stoji na strmi skali Blejski grad, ki se prvič omenja v arhivih že leta 1004. Nato bomo kmalu uzrli Savo Bohinjko ter mogočna pobočja Jelovice in Pokljuke. Ko bomo zapustili železniško postajo v Boh. Bistrici, bo pred nami najdaljši predor na progi - 6.327 m dolg Bohinjski predor. Skoraj osem minut se bomo vozili skozenj. To je veličasten poseg v naravo, ki je na nek način združil in hkrati močno skrajšal pot z Gorenjske na Primorsko. Vlak nas bo popeljal v povsem drugačen svet, kjer je močno čutiti vpliv sredozemske klime. Naš vlak sopiha naprej, skozi Baško dolino, kjersi je reka Bača utrla pot skozi hribe. Naleteli bomo na vinsko trto, smokve, murve, kakije in mandljevce. Nad dolino se dvigajo Julijske Alpe in spodnje Bohinjske gore. Na koncu Baške grape se dolina razširi, Bača se pridruži reki Idrijci. Svet se odpira inpred nami je Most na Soči, čudovito mestece, ki stoji neposredno nad zajezenim sotočjem Idrijce in Soče, ob modrozelenem Soškem jezeru. Od tu dalje nas bo ob progi spremljala prekrasna in bistra hči planin - reka Soča, ki privablja obiskovalce vseh starosti z različnih delov sveta. Naslednja postaja je Kanal, slikovito mestece. Vlak nadaljuje pot nad mostovi in viadukti v smeri Nove Gorice. Ob poti boste uzrli tudi poznano tovarno Salonit Anhovo. Pri Solkanu vlak prečka reko Sočo prek solkanskega mostu, ki ima 85 metrski kamniti lok in je kot tak šedanes največji na svetu. In končno se vlak pripelje na novogoriško železniško postajo.


ZA VARNO VOŽNJO Z MUZEJSKIM VLAKOM SVETUJEMO

Upoštevajmo obvestila, ki nam jih posredujejo preko ozvočenja na vlaku

Iz vlaka vstopamo in izstopamo samo na uradnih postajališčih (Bled, Bohinjska Bistrica, Most na Soči, Kanal in Nova Gorica). Pri tem moramo biti pozorni na morebitne druge prihajajoče vlake.

Med vožnjo ne odpiramo oken (zaradi nevarnosti dima in saj, isker ter vejevja ob progi).

Do muzejskega vlaka se vedemo skrbno in odgovorno (ne stopamo na sedeže in pazimo na čistočo), saj bo le tako še dolgo služil svojemu namenu.


SPLOŠNI POGOJI

Rezervacije sprejema turistična agencija ABC rent a car in turizem d.o.o. in pooblaščeni prodajalci po Sloveniji. Ob rezervaciji potrebujemo podatke o potniku (ime in priimek, letnico rojstva, naslov in telefonsko številko). Rezervacija je dokončno potrjena ob plačilu storitve, oziroma ob nakupu vozovnice. Splošni pogoji poslovanja agencije ABC rent a car in turizem d.o.o. so dostopni na spletni strani www.abc-tourism.si

Udeležbo na izletu lahko individualni gostje, brez stroškov odpovedi, prekličejo do 7 dni pred odhodom vlaka. Če potnik odpove rezervacijo v manj kot 7 dneh pred odhodom, si ABC rent a car in turizem d.o.o. pridržuje pravico do zadržanja stroškov odpovedi v višini 50% od vplačanega zneska. Če potnik odpove rezervacijo na dan odhoda, si ABC rent a car in turizem d.o.o. pridržuje pravico, da zadrži celoten znesek. Ponujamo vam možnost vplačila odpovednega rizika.

V primeru razglašene požarne nevarnost ali okvare lokomotive (višja sila) bo parno lokomotivo nadomestila dieselska, oziroma bomo del poti opravili z drugimi prevoznimi sredstvi. V primeru okvare vagona se ta nadomesti z vagonom, ki bo v danem trenutku na razpolago. Zaradi zasedenosti proge (križanja vlakov) lahko pride do odstopanja od predvidenega voznega reda.  

Vozovnico je treba obvezno predhodno rezervirati. Kolesarji lahko svoje kolo prepeljete brez doplačila, vendar je potrebna predhodna rezervacija mest za kolesa.

Loading...