Udobno in nostalgično z vlakom na Ohrid Dvokliknite na zgornjo sliko za ogled celotne slike

Udobno in nostalgično z vlakom na Ohrid

Odhodi v letu 2017

 

Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

več v naslednjem koraku.

1. DAN: Ljubljana – Beograd – Skopje
Ob 8.25 odhod vlaka iz Ljubljane. Namestitev v posebnem vagonu z ležalniki (rezerviran v celoti za našo skupino do Skopja in nazaj. Prtljaga ostane ves čas v istem vagonu). Prihod v Beograd je predviden ob 17.32. Prosto do odhoda vlaka proti Skopju ob 18.50. Nočna vožnja (rjuhe, odeje in vzglavniki so vključeni).

2. DAN: Skopje – Bitola – Ohrid

Ob 4.43 prihod vlaka v Skopje. Sledi zajtrk nato pa panoramski ogled jutranjega Skopja. Nadaljevanje potovanja z avtobusom po dolini reke Vardar čez vinogradniško področje. V Demir Kapiji ogled vinske kleti, ki je bila nekoč v lasti kralja Aleksandra Karađorđeviča.  Malica in degustacija vin. Pot nadaljujemo skozi Prilep, po Prilepskem polju in rodovitni Pelagoniji v Bitolo. Postanek za ogled mesta in antične Herakleje. Popoldan vožnja z avtobusom do Ohrida. Sprejem in dobrodošlica v hotelu ob Ohridskem jezeru, tradicionalna večerja in nočitev.

3. DAN: Struga – Ohrid
Zajtrk. Ogled Struge, starega mesteca ob izlivu Črnega Drima. Sledi ogled Ohrida in njegovih kulturno-zgodovinskih znamenitosti: cerkev sv. Bogorodice Perivlepte (sv. Kliment), amfiteater, Samuelova trdnjava, cerkev sv. Klimenta in Pantelejmona, cerkev sv. Sofije, Klimentova univerza, itd. Prosto za kosilo ali obisk tržnice. Povratek v hotel. Zvečer tradicionalna večerja z živo makedonsko glasbo in folkloro (pijača je vključena). Nočitev.

4. DAN: Ohrid – Sv. Naum
Zajtrk. Po zajtrku vožnja z ladjico do samostana sv. Nauma. Ogled samostana iz 10. stoletja in kosilo v restavraciji ob izviru Črnega Drima. Po kosilu povratek z ladjico do Ohrida. Prosto. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

5. DAN: Ohrid – Mavrovo – Skopje – Beograd
Zajtrk. Vožnja po zahodni Makedoniji proti Skopju. Na poti ogled ženskega samostana v Rajčici ter enega najlepših srednjeveških samostanov v Makedoniji, samostana sv. Jovana Bigorskega. Kratek postanek ob jezeru v Mavrovu. Ogled Skopja:  trdnjava Kale, cerkev sv. Spasa, džamija Mustafa paše, reka Vardar, stari del mesta s čaršijo in glavni trg s spomenikom Aleksandra Velikega. Po ogledu nekaj prostega časa. Odhod vlaka proti Beogradu ob 22.14. Nastanitev v ležalnem vagonu, nočna vožnja.

6. DAN: Beograd – Ljubljana
Prihod vlaka v Beograd predvidoma ob 7.42, odhod vlaka proti Ljubljani pa ob 11.00. Vmes prosti čas za zajtrk in sprehod po mestu. Prihod v Ljubljano je predviden ob 20.54.

 

Odrasli:

445 EUR


Cena vključuje: prevoz z vlakom na relaciji Ljubljana – Skopje in nazaj (vključen je tudi najem vagona z ležalniki), dve nočitvi na vlaku, tri nočitve v hotelu 4* (3 x polpenzion, od tega 1 x tradicionalna večerja z živo glasbo in folkloro, pijača je vključena), 2. dan ogled vinske kleti, degustacija in malica, 4. dan vožnja z ladjico po Ohridskem jezeru do ter kosilo pri Sv. Naumu, avtobusni prevozi po programu, vse vstopnine in ogledi po programu, lokalni turistični vodnik (vodenje v srbohrvaškem jeziku), spremstvo, organizacija izleta in DDV.

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 75 EUR.

Minimalno število potnikov: 35 oseb

Ohrid je zaradi svoje bogate kulture in edinstvene narave na Unescovem seznamu kulturne in naravne dediščine. V Ohrid sta konec 9. st., iz Velike Moravske, pribežala učenca Cirila in Metoda, Kliment in Naum. Mesto je tedaj postalo središče slovanske pismenosti in kulture. Zgradili so mnogo cerkva in samostanov. Ohrid je bil tudi prestolnica prve makedonske države, kateri je vladal car Samuel v 10. in 11. stoletju, zato se danes ponaša z imenitno zgodovino.

Ohridsko jezero
pa je predvsem naravna znamenitost. Njegovo starost ocenjujejo na milijone let. V jezeru in ob njem živijo tudi nekatere endemske vrste rastlin in živali, ki so se milijone let razvijale ločeno od preostalega sveta. Tako bogata kultura, kot edinstvena narava, že več desetletij privabljata v Ohrid goste z vseh krajev sveta. Edinstveni spominek z Ohrida pa je nakit, narejen iz t.i. ohridskih biserov. Edina znana sestavina biserov so luske majhne jezerske ribe Plašice.

Loading...