Z vlakom na Dunaj Dvokliknite na zgornjo sliko za ogled celotne slike

Z vlakom na Dunaj

Odhodi v letu 2019

 

Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

več v naslednjem koraku.

1. dan: Ljubljana – Dunaj

Ob 8:05 odhod vlaka iz Ljubljane. Vožnja preko Zidanega Mosta do Maribora ter naprej do Dunaja. Prihod ob 14:02.Sledi avtobusni ogled mestnih znamenitosti: Dunajska državna opera, Novi Hofburg, trg Marije Terezije, Parlament, Dvorno gledališče, Mestna hiša, Dunajska univerza, Urania (delo slov. arhitekta Maxa Fabianija) ter številne cerkve in druge znamenitosti. Postanek pri čudovitem dvorcu Belvedere. Vožnja mimo Praterja in UNO CITY-ja, diplomatsko-poslovnega centra Dunaja, kjer stoji tudi znameniti Donavski stolp, ter mimo znamenite hiše Hundertwasser. Namestitev v hotelu. Večerja v enem od številnih starih  avstrijskih gostišč (Heuriger) v predelu Grinzing (rezervacija in doplačilo ob prijavi). Nočitev.

2. dan: Dunaj

Zajtrk. Voden ogled mestnega jedra (dvodnevna karta za javni prevoz je vključena v ceno) s številnimi znamenitostmi: Trg sv. Štefana z gotsko katedralo, Novi Hofburg (danes je v njem muzej cesarice Elizabete Bavarske – Sissi), Burgkapelle, kjer je sedež Dunajskih dečkov, Avguštinska cerkev, kjer so se Habsburžani poročali, Kapucinska cerkev z grobnico Habsburžanov, itd. Prosto popoldne (možen ogled živalskega vrta, muzejev…). Nočitev.

3. dan:Dunaj – Ljubljana

Zajtrk. Vožnja do cesarske rezidence Schönbrunn. Ogled notranjosti možen za doplačilo.Prosto. Popoldne zbor potnikov v hotelu in odhod do železniške postaje. Odhod vlaka proti Ljubljani ob 15:58, s prihodom na ljubljansko železniško postajo ob 21:38. 

 

Organiziramo za večje skupine. Pošljite povpraševanje in z veseljem vam pripravimo ponudbo po vaših željah. info@abc-tourism.si | 059 070 512

Star slovenski pregovor: »Kdor gre na Dunaj, mora pustiti trebuh zunaj«.

Ste vedeli, da najverjetneje dunajski zrezek izvira iz severne Italije. »Costoletta alla milanese« je italijanska jed, ki se pripravlja podobno, iz nekaj debelejših kotletov in je v 14. ali 15. stoletju našla pot na Dunaj. Ime dunajski zrezek (Wiener Schnitzel) se je uveljavilo okoli leta 1900.

Veliki slovenski arhitekt Maks Fabiani (1865 Kobdilje na Krasu - 1962 Gorica), ki je naredil načrt za slovito zgradbo Uranio na Dunaju. Pri 31-tih letih je doktoriral na Dunaju iz arhitekture. Kasneje je na dunajski univerzi tudi poučeval in postal osebni svetovalec Franca Ferdinanda. Po atentatu na nadvojvodo Franca Ferdinanda v Sarajevu (kar je bil povod za začetek prve sv.vojne), so ga za kratek čas zaprli, saj je prestolonaslednika preroško svaril pred obiskom v Bosni.

Loading...