Z vlakom v Gradec Dvokliknite na zgornjo sliko za ogled celotne slike

Z vlakom v Gradec

Odhodi v letu 2019

 

Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

več v naslednjem koraku.

Ob 8.05 odhod vlaka iz Ljubljane preko Zidanega Mosta, Celja in Maribora do prestolnice avstrijske Štajerske. Prihod ob 11.20.

Vožnja s tramvajem v center mesta. Voden sprehod po starem mestnem jedru, ki je zaradi izjemno lepo ohranjenih stavb iz različnih obdobij uvrščeno na seznam UNESCOVE kulturne dediščine. Gotska katedrala, mavzolej Ferdinanda II., »plavajoča školjka« (Murinsel), grajski grič – Schlossberg, ki se ponaša s čudovitim razgledom na mesto z okolico, so res nekaj posebnega. Pred odhodom na tramvaj čas za kosilo, nakupe ali obisk kakšnega od številnih zanimivih muzejev.

Odhod vlaka ob 18.38, prihod na ljubljansko železniško postajo ob 21.38.

Organiziramo za večje skupine. Pošljite povpraševanje in z veseljem vam pripravimo ponudbo po vaših željah. info@abc-tourism.si | 059 070 512

Obiskovalci Gradca so navdušeni nad zgodovinskim centrom, saj ima eno od najbolje ohranjenih mestnih središč v Centralni Evropi, zaradi česar ga je UNESCO leta 1999 uvrstil na seznam svetovne kulturne dediščine. Gradec se rasteza v rodovitni dolini reke Mure, grad Schlossberg pa je bil v regiji, za časa turških vpadov, edina utrdba, ki je Turki niso zavzeli. V Gradcu se nahaja tudi regionalna pokrajinska orožarna (Zeughaus), v kateri je največja svetovna zbirka orožja iz obdobja baroka (preko 30.000 eksponatov). Decembra, na dvorišču deželne hiše, razstavijo tradicionalne »ledene jaslice«, izklesane iz kar 50 ton ledu.

Loading...