Prijetno in nostalgično potovanje na Ohrid Dvokliknite na zgornjo sliko za ogled celotne slike

Prijetno in nostalgično potovanje na Ohrid

Odhodi v letu 2019

 

Dobavljivost: Na zalogi
(1-4 dni)

več v naslednjem koraku.

Z vlakom do Skopja in z avtobusom do Beograda

 

1. DAN: Ljubljana - Beograd - Skopje

Ob 8.25 uri odhod vlaka iz Ljubljane. Namestitev v posebnem vagonu z ležalniki. Prihod v Beograd ob 17.37 uri. Prosto do odhoda nočnega vlaka proti Skopju ob 18.35 uri.

2. DAN: Skopje - Tetovo  - Gostivar - Mavrovo - Struga - Ohrid

V jutranjih urah prihod v Skopje. Srečanje z lokalnim vodnikom in odhod avtobusa za Ohrid. Vožnja mimo Tetova, Gostivara, narodnega parka Mavrovo, ob slikovitim kanjonu reke Radike vse do samostana Sv. Jovana Bigorskega, kjer se nahaja eden izmed najlepših ikonostasov v Makedoniji. Po ogledu samostana nadaljevanje  poti ob Debarskem jezeru in reki Drim do Struge – mesta poezije. Ogled mesta: most in park poezije, izliv črnega Drima v Ohridsko Jezero. Pot nadaljujemo proti Ohridu, kjer bo čas za kosilo in sprehod. Večerja in nočitev v hotelu.

3. DAN: Ohrid - Sv. Naum

Po zajtrku odhod avtobusa do samostana Sv. Naum. Samostan se nahaja ob jezeru, 29 km južno od Ohrida, v bližini albanske meje. Na poti obisk muzeja na vodi, samostana iz 9. stoletja, cerkve Sv. Nauma ter izvir črnega Drima. Kosilo v restavraciji z izbranimi lokalnimi dobrotami. Panoramska vožnja z ladjo po Ohridskem jezeru. Zvečer svečana večerja z glasbo in folklornim programom. Nočitev v hotelu.

4. DAN: Ohrid

Po zajtrku ogled starega dela mesta: mestna vrata, muzej Ohrida – »Kuca Robevci«, katedrala Sv. Sofije, antični teater, cerkev Sv. Bogorodice – Perivlepte, galerija ikon, trdnjava carja Samuila, arheološko najdišče – Plaosnik, cerkev Sv. Jovan Kaneo. Kosilo ter prosto popoldne za sprehod in butično nakupovanje. Povratek v hotel in nočitev.

5. DAN: Ohrid - Bitola - Skopje

Po zajtrku odhod v Bitolo - mesto konzulov. Ogled mesta: stolp z uro, stara »čaršija«, pokrita tržnica iz 15 stol., muzej posvečenega Kemalu Ata Turku, sprehod po znani sprehajalni poti Sirok Sokak in arheološke najdbe Heraclea Lyncestis (antično mesto Filipa II). Vožnja do Kavadarcev, kjer se nahaja ena izmed najbolj znanih vinskih kleti v Makedoniji - Tikveš Kavadarci. Po ogledu kleti, kosilo z vključeno degustacijo vina. Ob prihodu v Skopje ogled mesta v spremstvu lokalnega vodnika: trdnjava Kale, cerkev Sv. Spas, stara turška »čaršija«, galerija Daud Pasin Aman, kamniti most, glavni trg, spominska hiša Matere Tereze in stara železniška postaja. Do odhoda še slovo od mesta in odhod na železniško postajo.

6. DAN: Beograd – Ljubljana

Prihod vlaka v Beograd predvidoma ob 7.46 uri. Pred odhodom v Ljubljano ob 10.55 uri, bo dovolj prostega časa za sprehod po mestu. Prihod v Ljubljano je predviden ob 20.57 uri.

Organiziramo za večje skupine. Pošljite povpraševanje in z veseljem vam pripravimo ponudbo po vaših željah.
info@abc-tourism.si | 059 070 512

Ohrid je zaradi svoje bogate kulture in edinstvene narave na Unescovem seznamu kulturne in naravne dediščine. V Ohrid sta konec 9. st., iz Velike Moravske, pribežala učenca Cirila in Metoda, Kliment in Naum. Mesto je tedaj postalo središče slovanske pismenosti in kulture. Zgradili so mnogo cerkva in samostanov. Ohrid je bil tudi prestolnica prve makedonske države, kateri je vladal car Samuel v 10. in 11. stoletju, zato se danes ponaša z imenitno zgodovino.

Ohridsko jezero
pa je predvsem naravna znamenitost. Njegovo starost ocenjujejo na milijone let. V jezeru in ob njem živijo tudi nekatere endemske vrste rastlin in živali, ki so se milijone let razvijale ločeno od preostalega sveta. Tako bogata kultura, kot edinstvena narava, že več desetletij privabljata v Ohrid goste z vseh krajev sveta. Edinstveni spominek z Ohrida pa je nakit, narejen iz t.i. ohridskih biserov. Edina znana sestavina biserov so luske majhne jezerske ribe Plašice.

Loading...