Preko Mostarja in Sarajeva do Šarganske osmice Dvokliknite na zgornjo sliko za ogled celotne slike

Preko Mostarja in Sarajeva do Šarganske osmice

Odhodi v letu 2019

 

Dobavljivost: Ni na zalogi

Za ta izdelek ni možnosti na voljo.

1. DAN: Ljubljana – Medjugorje – Mostar
Ob 5.00 odhod avtobusa iz Ljubljane. Vožnja po Hrvaški, mimo Splita in Ploč proti BIH. Kratek postanek v romarskem Medjugorju in nadaljevanje poti do Mostarja. Popoldan prihod v Mostar in namestitev v hotelu v središču mesta. Sledi voden ogled zgodovinskega jedra z znamenitim mostom. Prosti čas za samostojno odkrivanje mesta in nakupe. Večerja v hotelu in nočitev.

2. DAN: Mostar – Jablanica – Sarajevo
Zajtrk. Vožnja po slikoviti dolini Neretve proti Sarajevu. Postanek v Jablanici, pri porušenem mostu čez Neretvo in spominskem kompleksu »bitke za ranjence« iz druge svetovne vojne. Po prihodu v Sarajevo, sledi avtobusni ogled mesta ob reki Miljacki. Nato bo ogled starega dela mesta v spremstvu lokalnega vodnika: Baščaršija, Viječnica, Moriča Han, Principov most, Gazi Husrevbegova džamija, katoliška katedrala, pravoslavna cerkev, sinagoga,... Namestitev v hotelu in večerja. Nočitev.

3. DAN: Sarajevo – Višegrad – Mokra Gora v R. Srbiji (Šarganska osmica)
Zajtrk. Vožnja proti Višegradu. Postanek za sprehod po »Andričevem« mostu na Drini in nadaljevanje poti do Mokre Gore v Srbiji. Dobrodošlica z aperitivom in okusno tradicionalno malico. Sledi 14 km dolgo popotovanje po muzejski ozkotirni železnici, t.i. Šarganski osmici, z muzejkim vlakom, v slikovitih vagonih iz prejšnjega stoletja. Vožnja preko številnih mostov in viaduktov, skozi čudovito gozdnato pokrajino Nacionalnega parka Tara. Sledi ogled Drvengrada, filmskega mesta Emira Kusturice. Za zaključek dneva še odlična večerja in nočitev.

4. DAN: NP Tara – Sirogojno – Ljubljana
Zajtrk. Odhod proti Zlatiborju in ogled bližnjega „Starega sela“ - muzeja na prostem v Sirogojnu, ki prikazuje tradicionalno lokalno arhitekturo in življenje ljudi, ki prebivajo v okoliških hribovitih in ponekod odročnih predelih Zlatiborja. Povratek mimo Zagreba proti Ljubljani. Predviden prihod v Ljubljano okrog 22.00.

 

 

Organiziramo za večje skupine. Pošljite povpraševanje in z veseljem vam pripravimo ponudbo po vaših željah. info@abc-tourism.si | 059 070 512

Mokra gora je obmejno mesto v občini Užice, v Srbiji in se nahaja med tremi planinami: Zlatibor, Tara in Šargan. Gradnja ozkotirne proge se je začela med letoma 1921 in 1925 in je povezovala Beograd z Dubrovnikom. Graditelji proge so na izviren način obvladali 300 m visoko Šargansko oviro in zgradili progo v obliki osmice. Pri otvoritvi najdaljšega tunela (1666 m) je bil prisoten celo kralj Aleksander I. Karadjordjević. Leta 1974 so politiki progo proglasili za nerentabilno in promet po njej je bil ukinjen. V začetku 90tih let, skupina lokalnih zanesenjakov obnovi progo v turistične namene. Leta 2003 Šarganska osmica zaživi svoje drugo življenje in s tem tudi kraj Mokra Gora.

Loading...