Z muzejskim vlakom po Bohinjski progi

Dragi prijatelji muzejskega vlaka,

žal vam moramo sporočiti, da vožnje, ki so bile načrtovane za leto 2021 ne bodo izvedene. 
Resnično upamo, da se bomo lahko srečali v prihodnjem letu.


Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI

Ob 09:03 bo muzejski vlak odpeljal z Jesenic mimo Bleda, Bohinjske Bistrice, Mosta na Soči in Kanala do končne postaje Nova Gorica, kamor bo prispel ob 11:59.

Za ljubitelje vožnje z vlakom bo ta dve uri dolga vožnja po Bohinjski progi prav gotovo nepozabno doživetje. Pogledi na Blejsko jezero, na številne soteske in grape, vožnja skozi predore, med katerimi je najdaljši dolg kar 6327 m… Vsekakor pripravimo fotoaparate in kamere. Na vlaku nas bodo spremljali vodniki in animatorji, ki bodo poskrbeli za dobro vzdušje in nam postregli z informacijami o vlaku in progi, po kateri se bomo peljali. V sestavi vlaka je tudi bife vagon, kjer se bomo lahko okrepčali.

Izstopimo lahko na vseh navedenih postajah in si organiziramo dan po svojih željah. Nekaj predlogov za izlete je navedenih na naši spletni strani in na spletnih straneh naših partnerjev.

Tiste, ki bi zanimivosti ob progi raje raziskali v spremstvu vodnikov, pa vabimo, da se nam pridružite na enem od organiziranih izletov.

Ob 16:35 se bo muzejski vlak iz Nove Gorice po isti progi vračal proti Jesenicam.


  


PREDVIDEN VOZNI RED

 Prihod Odhod ŽELEZNIŠKA POSTAJA Prihod Odhod 
- 09:03 Jesenice 19:53 -
09:17 09:27 Bled Jezero 19:21 19:37
09:48 09:50 Boh. Bistrica 18:22 19:00
10:30 11:05 Most na Soči 17:18 17:32
11:18 11:30 Kanal 16:57 17:01
11:59 - Nova Gorica - 16:35

IZLETI

1. Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI

2. Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI IN IZLET V GORIŠKA BRDA


ZEMLJEVID

 


CENIK

1. Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI
 
Odrasli: 59 €
6-12 let: 43 €
0-6 let: brezplačno*
   
2. Z MUZEJSKIM VLAKOM PO BOHINJSKI PROGI IN IZLET V GORIŠKA BRDA  
Odrasli: 97 €
6-12 let: 61 €
0-6 let: brezplačno*

* V spremstvu ene odrasle osebe. Brez kosila.


DARILNI BON

Želite podariti svojim najdražjim, prijateljem ali znancem res nepozabno darilo? Darilni bon za izlet z muzejskim vlakom je res edinstveno darilo, ki bo marsikomu zvabilo nasmeh na obraz. Pišite nam na info@abc-tourism.si ali pokličite na 059 070 512


SKUPINE

Za skupinske rezervacije (25 oseb ali več) v okviru rednih voženj ali izredne najeme muzejskih kompozicij, veljajo posebni pogoji in cene.
Za več informacij nas kontaktirajte na 059 070 512 ali info@abc-tourism.si


POSEBNI DOGODKI

Muzejski vlak ni samo vlak za prevoz potnikov, ampak tudi prostor, kjer je možno organizirati različne posebne dogodke - od porok, do poslovnih srečanj in predstavitev.
Za skupine organiziramo po želji posebne programe v okviru rednih voženj ali pa tudi vožnje izven razpisanih datumov.


TRANSALPINA - BOHINJSKA ŽELEZNICA

Pot nas bo vodila po delu Transalpine – Bohinjski progi, ki je leta 1906 povezala osrednjo Evropo z jadranskim delom Avstro-Ogrske monarhije, še posebej s tržaškim pristaniščem. Ime Transalpina označuje železniško progo od Češke na severu do Trsta na jugu. Progo je otvoril sam cesar Franc Ferdinand. Gradnja proge s številnimi predori, mostovi in viadukti, je bila za tedanje razmere izjemen gradbeni dosežek, še posebej del, ki vodi skozi Julijske Alpe. Krize v prejšnjem stoletju so Transalpini odvzele vlogo pomembne trgovske proge. V zadnjem času pa ponovno postaja pomembna, predvsem kot turistična povezava med Italijo, Slovenijo in Avstrijo.

Panorama ob Bohinjski progi: odhod vlaka z Jesenic, mesta, ki ima bogato železarsko tradicijo. Na poti od Jesenic do Bleda bomo lahko za hip uzrli lepo urejeno pot v slikoviti soteski Vintgar, ki jo je skozi skalovje urezala reka Radovna. Na naši levi strani se nam bo kmalu nato odprl pogled na Blejsko jezero - biser slovenskega turizma. Nad jezerom stoji na strmi skali Blejski grad, ki se prvič omenja v arhivih že leta 1004. Nato bomo kmalu uzrli Savo Bohinjko ter mogočna pobočja Jelovice in Pokljuke. Ko bomo zapustili železniško postajo v Boh. Bistrici, bo pred nami najdaljši predor na progi - 6.327 m dolg Bohinjski predor. Skoraj osem minut se bomo vozili skozenj. To je veličasten poseg v naravo, ki je na nek način združil in hkrati močno skrajšal pot z Gorenjske na Primorsko. Vlak nas bo popeljal v povsem drugačen svet, kjer je močno čutiti vpliv sredozemske klime. Naš vlak sopiha naprej, skozi Baško dolino, kjersi je reka Bača utrla pot skozi hribe. Naleteli bomo na vinsko trto, smokve, murve, kakije in mandljevce. Nad dolino se dvigajo Julijske Alpe in spodnje Bohinjske gore. Na koncu Baške grape se dolina razširi, Bača se pridruži reki Idrijci. Svet se odpira inpred nami je Most na Soči, čudovito mestece, ki stoji neposredno nad zajezenim sotočjem Idrijce in Soče, ob modrozelenem Soškem jezeru. Od tu dalje nas bo ob progi spremljala prekrasna in bistra hči planin - reka Soča, ki privablja obiskovalce vseh starosti z različnih delov sveta. Naslednja postaja je Kanal, slikovito mestece. Vlak nadaljuje pot nad mostovi in viadukti v smeri Nove Gorice. Ob poti boste uzrli tudi poznano tovarno Salonit Anhovo. Pri Solkanu vlak prečka reko Sočo prek solkanskega mostu, ki ima 85 metrski kamniti lok in je kot tak šedanes največji na svetu. In končno se vlak pripelje na novogoriško železniško postajo.


ZA VARNO VOŽNJO Z MUZEJSKIM VLAKOM SVETUJEMO

Upoštevajmo obvestila, ki nam jih posredujejo preko ozvočenja na vlaku

Iz vlaka vstopamo in izstopamo samo na uradnih postajališčih (Bled, Bohinjska Bistrica, Most na Soči, Kanal in Nova Gorica). Pri tem moramo biti pozorni na morebitne druge prihajajoče vlake.

Med vožnjo ne odpiramo oken (zaradi nevarnosti dima in saj, isker ter vejevja ob progi).

Do muzejskega vlaka se vedemo skrbno in odgovorno (ne stopamo na sedeže in pazimo na čistočo), saj bo le tako še dolgo služil svojemu namenu.


SPLOŠNI POGOJI - MUZEJSKI VLAK

   • Rezervacije sprejema turistična agencija ABC rent a car in turizem d.o.o. in pooblaščeni prodajalci po Sloveniji. Ob rezervaciji potrebujemo podatke o potniku (ime in priimek, naslov in telefonsko številko). Rezervacija je dokončno potrjena ob plačilu storitve, oziroma ob nakupu vozovnice. Splošni pogoji poslovanja agencije ABC rent a car in turizem d.o.o. so dostopni na spletni strani www.abc-tourism.si      

   • Udeležbo na izletu lahko individualni gostje, brez stroškov odpovedi, prekličejo do 7 dni pred odhodom vlaka. Če potnik odpove rezervacijo v manj kot 7 dneh pred odhodom, si ABC rent a car in turizem d.o.o. pridržuje pravico do zadržanja stroškov odpovedi v višini 50% od vplačanega zneska. Če potnik odpove rezervacijo na dan odhoda, si ABC rent a car in turizem d.o.o. pridržuje pravico, da zadrži celoten znesek. Ponujamo vam možnost vplačila odpovednega rizika.

   • Zaradi zasedenosti proge (križanja vlakov) lahko pride do odstopanja od predvidenega voznega reda.

   • V upravičenih primerih  (v primeru višje sile, ko je razglašena splošna požarna nevarnost ali v primeru okvare lokomotive oz. muzejskega vagona) lahko parno lokomotivo nadomesti dizelska lokomotiva, muzejski vagon pa vagon, ki bo v danem trenutku na razpolago. Vožnja bo izpeljana po programu, strankam vplačanega denarja nismo dolžni vrniti.

   • V kolikor je na vožnjo prijavljenih manj kot 180 oseb, si pridržujemo pravico, da vožnjo 10 dni pred predvidenim odhodom odpovemo.

   • Vozovnico je treba obvezno predhodno rezervirati.

   • Domače živali na vlaku niso dovoljene.


REZERVIRAJ

Ni izdelkov, ki bi se ujemali z izbiro.

Loading...